Villa Pi

Architecture, when facing the Mediterranean should exhale its breath, relax and enjoy the view.

This villa is a simple glass box which does exactly that.

One concrete wall marks the entrance door while all the other three allow a view to the Mediterranean Sea from each and every corner of the house.

The exposed nature of the project required an outer skin to enable the dwellers a sense of privacy and protection from the horrid sun.

Electronically climate controlled brille – soleil were chosen as the house enveloping suit, one which the house could wear and remove according to its needs. A new fa├žade typology was born. As each and every spaces of the house has its own control over the shading mechanism the facades become the signifiers of the activities within. Observing the house from the street one could actually read from the angle of the brille – soleil the daily chronicles of the place and that of the family life.